Image

Juhannusolympialaiset

22.06.2022

JUHANNUSOLYMPIALAISET

Juhannus on perinteisesti yhdessäolon aikaa perheen ja ystävien parissa. Juhannusolympialaiset voi toteuttaa niin säällä kuin säällä kotipihalla, luonnossa, rannalla tai mökillä. Juhannusolympiatehtäviä voidaan soveltaa osallistujien iän ja kiinnostuksen sekä välineistön mukaan. Tehtävät voivat olla pari- tai joukkuetehtäviä. Joukkueille on kiva keksiä juhannukseen sopivat tiiminimet. Kaikkia tehtäviä ei tarvitse toteuttaa samana päivänä vaan niitä voi toteuttaa pitkin juhannusta. Olympialaiset voivat koostua kolmesta, viidestä jopa kymmenestä tehtävästä.

Juhannusolympialaisen tehtäväesimerkkejä:

1. Hammastikun heitto 

Heittäkää hammastikun pituusheitto niin pitkälle kuin mahdollista koko joukkueen kanssa yhdessä. Hammastikun sijaan voi käyttää havunneuvasta tai keppiä.

2. Säkkihyppely

Jäte- tai juuttisäkillä hyppiminen merkitty matka mahdollisimman nopeasti, jonka jälkeen säkki annetaan seuraavalle joukkuelaiselle. Tehtävästä voidaan ottaa joukkueen yhteisaika tai jos säkkejä on useita niin kaikkien joukkueiden yhdet jäsenet voivat hyppiä samanaikaisesti. Nopein joukkue voittaa.

3. Käpyt koriin

Joukkueen tehtävänä on kerätä yhteensä 30 käpyä koriin kyykyssä kävellen. Joukkue, joka on saanut ensimmäisenä kävyt koriin on voittaja.

4. Saappaanheitto

Saappaan tarkkuusheitto merkittyyn kohteen, kuten saaviin kävyistä rakennettuun ympyrään tai toista saapasta päin. Koko joukkue heittää yhdessä saapasta kohteeseen.

5. Estejuoksu reppuselässä

Toinen pareista ottaa toisen reppuselkään ja liikkuu esteradan läpi mahdollisimman nopeasti. Esterata voi olla luonnon polku tai pihalla esterataan voi käyttää pihaleluja ja puutarhatarvikkeita. Huomioidaan, että kaikki joukkuelaiset kiertävät esteradan viesti-idealla. Otetaan suorituksesta aikaa, joukkue joka on ensimmäisenä kiertänyt esteradan läpi on voittaja.

6. Sokkomölkky

Järjestä sokkona mölkky pelin numerot oikeaan järjestykseen (1-12). Yksi joukkueen jäsen tai toinen pareista toimii sokkona, lippalakki silmillä ja toinen pareista tai muu joukkue toimii ohjaajina antaen ohjeita suullisesti. Suorituksesta otetaan aika ja voittajat ovat ne, jotka suoriutuvat nopeiten tehtävästä.

7. Märkä rätti -viesti

Märkä rätti -viestissä tarvitaan tiskirätti ja juomapullo per pari tai joukkue. Joukkueen tehtävänä on käydä kastelemassa rätti vesiastiaan, järveen tai mereen ja rutistaa märän rätin vesi pulloon. Se joukkue, joka saa ensimmäisenä pullon täyteen on voittaja.

8. Narun pujotus

Joukkueen tehtävä on pujottaa yhden joukkuelaisen vaatteiden läpi narun pätkä. Joukkue saa päättä pujotetaanko naru kaula-aukosta lahkeeseen vai päinvastoin. Voittajajoukkue on se, joka selvittää tehtävästä ensimmäisenä.

9. Tasapainopiiri

Joukkue tekee piirin ja ottaa toisiaan käsistä kiinni. Jokainen nostaa toisen jalan ilmaan ja sulkee silmät. Joukkue, joka pysyy pisimpään tasapainopiirissä pystyssä on voittaja.

10. Tikan heitto

Jokainen joukkuelainen saa heittää viisi tikkaa. Lasketaan joukkueen yhteistulos. Joukkue, joka saa eniten pisteitä on voittaja.

Onko teidän juhannusolympialaisissa ollut jokin perinteinen laji tai liikuntatehtävä?

 

Ratkiriemukkaita yhdessäolon hetkiä juhannusolympialaisiin!

Jakakaa kokemuksia Liikkuva perhe -ohjelman somessa Instagram @liikkuvaperhe ja Facebook @Liikkuva perhe -ohjelma, #liikkuvaperhekesävinkki