Yleistä
perheliikunnasta

Perheliikunta

Perheliikunta on liikuntaa, jota koko perhe ja lähipiiri - lapset taaperoista teineihin, vanhemmat, isovanhemmat, kummit ja ystävät - voivat harrastaa yhdessä. Se on aktiivista yhdessäoloa, jossa aikuiset liikkuvat yhtälailla kuin lapsetkin. 

Perheliikunta voi olla omaehtoista arkiliikuntaa lähiympäristön mahdollisuuksien mukaan sisällä tai ulkona. Se on myös tavoitteellista ja ohjattua harrastustoimintaa, yhteisöjen ja yritysten perheliikuntapäiviä tai perheiden lomaliikuntaa. Tärkeää on vuorovaikutus ja yhteinen liikunta niin, että eri-ikäiset ja -tasoiset osallistujat huomioidaan. 

Kuva: Suomen Olympiakomitea, Liikuntaleikkikoulu
Kuva: Suomen Olympiakomitea, Liikuntaleikkikoulu

Arkeen sopivan perheliikunnan avulla voidaan tavoittaa monenlaisia perheitä ja myös vähän liikkuvia aikuisia. Tavoitteena on löytää luontevia tapoja liikkua ja viettää aikaa yhdessä ja siten lisätä koko perheen hyvinvointia.

Perheliikunta on laatuaikaa, joka merkitsee lasten sosiaaliselle, psyykkiselle ja fyysiselle kehitykselle paljon ja antaa aikuisellekin unohtumattomia hetkiä. Perheryhmissä aikuiset ja lapset tapaavat toisiaan ja vanhemmat saavat tukea omalle vanhemmuudelleen toisilta perheiltä.