Avaa ovi ja yhteinen seikkailu voi alkaa

Arkiseikkailu kannustaa aikuista ja lasta ihmettelemään lähiympäristöä yhdessä kaikilla aisteilla. Kampanjaa vietetään 13.–26.9.2021.

Arkiseikkailu on Liikkuva varhaiskasvatus ja Liikkuva perhe -ohjelmien yhteinen varhaiskasvatusyksiköille ja perheille suunnattu kampanja, jossa tutustutaan yhdessä lähiympäristöön. Perheet saavat bingoruudukon, jossa on erilaisia tehtäviä luonnon tarkkailuun ja liikkumiseen. Varhaiskasvatusryhmässä kootaan nähtyä ja koettua yhteiseen julisteeseen.

Kampanjan tavoitteena on kannustaa perheitä liikkumaan arkimatkoja lihasvoimin ja pysähtymään yhdessä ihmettelemään ympäristöä. Seikkailun voi toteuttaa joko matkalla kotoa varhaiskasvatukseen, lähtemällä ihmettelemään kodin lähiympäristöä tai vaikka kauppamatkalla.

Kampanjan materiaalit esim. perheiden bingoruudukot julkaistaan Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman sivustolla, josta ne voi ladata tulostettavaksi tai lähetettäväksi perheille sähköisenä. Perheitä innostamme osallistumaan Arkiseikkailuun sosiaalisessa mediassa kampanja-aikana.

Kampanjaan voivat ilmoittautua päiväkodit ja perhepäivähoidon tiimit. Yksittäinen varhaiskasvatusryhmä, esiopetusryhmä, perhepäivähoitaja tai leikkipuistotoiminta eivät voi ilmoittautua mukaan kampanjaan ilmoittautumislomakkeella.

Ilmoittaudu mukaan Arkiseikkailuun (Ilmoittautuminen kampanjaan päättyy 31.8)

Kampanjsidan på svenska