Liikkuva perhe -ohjelma

Perheen ja sen lähipiirin aktiivista yhdessäoloa ja liikuntaa kaikkien osapuolten hyvinvointia edistäen.

Suomen ladun koordinoiman Liikkuva perhe -ohjelman kohderyhmänä ovat perheliikunnan toimijat:kunnat eri sektoreineen, liitot, urheiluseurat sekä muut yhdistykset ja toimijat. Perheet tavoitetaan näiden toimijoiden kautta.

Yhteistyö eri toimijoiden kanssa nähdään ohjelmassa tärkeänä. Näin kohderyhmän tarpeisiin pystytään vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Ohjelman tavoitteena on, että eri  perheliikunnan toimijat tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia omaehtoiseen ja ohjattuun perheliikuntaan sekä viestivät perheliikunnasta. Näin perheiden yhdessäolo ja yhteinen liikunta lisääntyy ja sitä kautta myös perheenjäsenten oma, yksilöllinenkin hyvinvointi kasvaa. Lisäksi ohjelma haluaa vaikuttaa perheliikunnan arvostuksen lisäämiseen.

Liikkuva perhe -ohjelma on osa valtakunnallisia Liikkuvat ohjelmia, jotka tukevat hallitusohjelman tavoitteita liikunnallisen kokonaisaktiivisuuden lisäämiseksi kaikissa ikä- ja väestöryhmissä. Ohjelma on käynnistynyt vuonna 2020 ja sitä koordinoi Suomen Latu. Rahoituksesta vastaa opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM).

Liikkuva perhe.fi -sivuston tarkoituksena on tarjota toimijoille monipuolista tietoa ja materiaaleja perheliikuntaan liittyen. 

 

 

Seuraa Liikkuva perhe -ohjelmaa Facebookissa ja Instagramissa.

 

Tuore tutkimus paljastaa — Suomalaiset lapsiperheet haluavat liikkua yhdessä

Suomalaiset lapsiperheet harrastavat monipuolisesti omatoimista liikuntaa. Yhdessä liikkumista harrastetaan erityisesti halusta viettää aikaa perheen kesken, selviää Suomen Ladun ja Taloustutkimuksen toteuttamasta tutkimuksesta. Lue lisää ja tutustu tutkimuskoosteeseen

Verkostoidu perheliikuntaan

Olympiakomitean koordinoima Liikkujan polku -verkosto on avoin kohtaamispaikka kaikille, jotka haluavat lisätä liikettä. Verkoston perheliikunnan teemaryhmä on laaja-alainen, perheiden liikunnan edistämisen alueella toimivien tahojen verkosto. Teemaryhmässä perheliikunta nähdään laajasti kaikenikäisten lasten ja heille läheisten aikuisten yhteisenä liikuntana, jossa sekä lapset että aikuiset ovat aktiivisia toimijoita. Teemaryhmä on vahvasti mukana Liikkuva perhe -ohjelmassa.

Lue lisää Liikkujan polku -verkostosta ja liity mukaan teemaryhmään täältä!