Liikkuva perhe -ohjelma

Perheen ja sen lähipiirin aktiivista yhdessäoloa ja liikuntaa kaikkien osapuolten hyvinvointia edistäen.

Liikkuva perhe -ohjelman kohderyhmänä ovat perheliikunnan toimijat, kuten kunnat eri sektoreineen, liitot, urheiluseurat sekä muut yhdistykset ja toimijat. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa nähdään ohjelmassa tärkeänä ja perheet tavoitetaan näiden toimijoiden kautta, jolloin kohderyhmän tarpeisiin pystytään vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Ohjelman tavoitteena on, että eri perheliikunnan toimijat tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia omaehtoiseen ja ohjattuun perheliikuntaan sekä viestivät perheliikunnasta. Näin perheiden yhdessäolo ja yhteinen liikunta lisääntyy ja sitä kautta myös perheenjäsenten oma, yksilöllinenkin hyvinvointi kasvaa. Lisäksi ohjelma haluaa vaikuttaa perheliikunnan arvostuksen lisäämiseen.

Liikkuva perhe -ohjelma on osa valtakunnallisia Liikkuvat-kokonaisuutta, jotka tukevat hallitusohjelman tavoitteita liikunnallisen kokonaisaktiivi- suuden lisäämiseksi kaikissa ikä- ja väestöryhmissä. Ohjelma on käynnistynyt vuonna 2020 ja sitä koordinoi Suomen Latu ry. Rahoituksesta vastaa opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM).

Liikkuva perhe.fi -sivuston tarkoituksena on tarjota toimijoille monipuolista tietoa ja materiaaleja perheliikuntaan liittyen. 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Image

Retkelle perheen kanssa

Retkelle perheen kanssa Susanne Blomqvist, Satu-Maria Ruotsalainen Retkeily sopii kaikenikäisille, niin...

24.11.2022

Image

Silja Rannan vieraskynä: Miksi Perhefutiksesta on tullut niin suosittua?

Silja Rannan vieraskynä: Miksi Perhefutiksesta on tullut niin suosittua? “Perhefutikselle on...

14.11.2022

Image

Jette Timgrens gästblogg: Cykling för gemensam rörelse

Jette Timgrens gästblogg: Cykling för gemensam rörelse Höstrugget är här och vår familj får igen...

08.11.2022

Image

Terhi Koivumäen vieraskynä: Perheliikuntaa ilman huonoa omaatuntoa

Terhi Koivumäen vieraskynä: Perheliikuntaa ilman huonoa omaatuntoa ”Paras perintö mitä voit lapsellesi...

07.11.2022

Image

Susanne Blomqvist ja Matleena Livson: Nyt on aika nostaa perheliikunnan merkitys valokeilaan!

Susanne Blomqvist ja Matleena Livson: Nyt on aika nostaa perheliikunnan merkitys valokeilaan! ...

01.11.2022

Liikkuva perhe Instagramissa

Liikkuva perhe Facebookissa

🔹Tällä viikolla vierailtiin Liikkuva perhe -ohjelman työpajan merkeissä perheliikunnan kehittämisen sparrausapuna Perhon kunnassa. 🔹Työpajan osallistujat toivotti tervetulleeksi nuoriso- ja vapaa-ajansihteeri Petri Harsunen, joka kertoi Perhon hankeajatuksia AVI:n Liikunnallisen elämäntavan paikallisten kehittämisavustusten hakuun. 🔹Työpajassa tutustuttiin Liikkuva perhe -ohjelmaan ja perheliikunnan termistöön sekä ajankohtaiseen tutkittuun tietoon, kuten Perheliikuntabarometrin tuloksiin. 🔹Työpajassa perehdyttiin kunnan perheliikunnan nykytila -kyselyn tuloksiin ja harrastamisen mahdollisuuksiin sekä tunnisteltiin lähitulevaisuuden mahdollisuuksia perheliikunnan saralla. 🔹Osallistujia oli mukana laaja-alaisesti eri tahoilta. Toimijat keskustelivat kehittämisideoista ja jatkoaskelista, kuten kuinka lisätä perheliikunnan viestintää ja perheelle suunnattua yhteistä niin omaehtoista kuin ohjattua liikuntaa. 🔹Keskusteluissa nousi ajatuksia tulevaan hankehakuun kuten myös perheille suunnatun lajitarjonnan lisäämisestä sekä olemassa olevien hyödyntämisestä viestinnän keinoin. Pohdintaa herätti myös kunnan ja yhdistysten välisen yhteistyön lisääminen sekä konkreettiset tarpeet liikuntavälineiden hankinnan ja perheliikunnan ohjaamisen suhteen. ✨Liikkuva perhe -ohjelma kiittää mukanaolon mahdollisuudesta sekä tutustumisesta Perhon kunnan toimijoihin ja toimintaan. ✨Toivotamme menestystä hankehakuun! 🏃🏾‍♂️Ensi vuoden ensimmäinen Liikkuva perhe -työpaja järjestetään Mäntsälässä, joista tiedotamme lisää! #liikkuvaperhe #liikkuvaperhetyöpaja #familjenirörelse #familiesonthemove #perheliikunta #kunta #perho

26. marraskuuta 2022