Image

Liikkuva iltapäivä -tapahtuma Arkiseikkailun yhteydessä

30.10.2023

Helsinkiläinen päiväkoti Lassi toteutti syyskuussa Arkiseikkailu -kampanjan aikana Liikkuva iltapäivä -tapahtuman, johon saivat ottaa osaa myös lasten vanhemmat ja isovanhemmat.

Liikkuva iltapäivä -tapahtuma keräsi yli 100 lasta liikkumaan vanhempien ja isovanhempien kanssa.

Tapahtumassa liikuttiin posket punaisiksi päiväkodin pihalla kymmenellä liikuntarastilla, joissa oli monipuolista toimintaa ja eri motoria taitoja vahvistavia perustaitoharjoitteita. Rastien suosikkitehtävä oli hevos-/ ponileikki aikuisten kanssa. Päiväkodin lasten innostus poiki keppari eli keppihevistalli -leikin, jota toteutettiin syyslomaviikosta alkaen. Liikkuva iltapäivä -tapahtuma toteutettiin arki-iltapäivänä klo 15.00-16.30 välisenä aikana, lasten kotiinhaun yhteydessä. Parasta palautetta olivat lasten toiveet, että tapahtuma järjestettäisiin uudestaan myös äidit olivat erityisesti tykänneet kokonaisuudesta.

 

Arkiseikkailun yhteydessä kannustettiin myös perheitä arkiliikuntaan ja sen ylläpitämiseen.

Päiväkodin ilmoitustauluille oli koottu useita lähiliikuntapaikkoja perheille vinkeiksi kuvien kera. Päivikodin asiakaspiiri on hyvin monikulttuurinen, joten kuvat ja selkokielinen teksti suomeksi ovat viestinnän avainasemassa. 

Kysymys kuuluikin, oletteko muistaneet liikkua yhdessä perheenne kanssa?

Teksti: Heidi Juntunen, päiväkoti Lassi ja Satu-Maria Ruotsalainen, Liikkuva perhe -ohjelma.

Kuvat: Päiväkoti Lassi.