Image

Liikkuvat-palkinnot

20.09.2023

Liikkuvat-palkinnot ovat nyt haettavissa!

Opetus- ja kulttuuriministeriö palkitsee vuonna 2023 Liikkuvat-kokonaisuudesta Liikkuva perhe, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja -toiminnassa ansioituneita tahoja.

Liikkuvat-kokonaisuus on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama valtakunnallinen liikkumisen edistämisen kokonaisuus eri ikä- ja väestöryhmien liikunnallisen elämäntavan lisäämiseksi.

Jokaisesta osakokonaisuudesta palkitaan vähintään yksi ansioitunut toimija kyseisen kohderyhmän tavoitteita edistävästä toiminnasta. Hakuaika on 19.9–3.10.2023 Palkittavien kesken jaettava palkintosumma on 21 000 €. Palkitsemistilaisuus järjestetään 30.11.2023 Helsingissä ja ministeriö kutsuu palkittavat paikan päälle. Liikkuva perhe tiedottaa Liikkuva perhe -palkinnon hakijoita ja voittajia.

 

Palkitsemiskriteerit

Liikkuva perhe-palkinnon valinnassa painotetaan valtakunnallisesti, alueellisesti tai paikallisesti merkittäviä ratkaisuja perheiden liikunnallisen elämäntavan lisäämiseen. Palkittavat ratkaisut edistävät perheiden liikkumisen mahdollisuuksia arjessa tai ohjatussa toiminnassa, perheen eri toimintaympäristöissä ja ovat strategisia tai keskeisiä valintoja sekä yhdenvertaisesti saavutettavia.

Hakukelpoisia ovat valtakunnalliset, alueelliset tai kunnalliset tahot sekä yritykset.

 

Valinnassa painotetaan alla olevia kriteereitä:
  • Hakija on kartoittanut/kuullut perheiden toiveita ja tarpeita toiminnan kehittämisessä.

  • Hakija on huomioinut kehittämisessä kohderyhmän monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden.

  • Hakija on lisännyt innovatiivisesti perheiden omatoimisen tai ohjatun liikkumisen mahdollisuuksia, olosuhteita tai edistänyt toimivia käytäntöjä rakenteissa ja eri palveluissa mm. toimijoiden monialaista yhteistyötä ja osaamisen vahvistumista.

  • Tehdyt ratkaisut ovat valtakunnallisesti, alueellisesti tai paikallisesti merkittäviä perheiden liikkumisen edistämisen näkökulmasta. 

Hakulomakkeen löydät täältä.

 

Lisätietoja: Johanna Pekkanen 044 0598 678, etunimi.sukunimi@suomenlatu.fi

Kuva: Satu-Maria Ruotsalainen